Treceți la conținutul principal

Președintelui raionului - Medalie ”Pentru cooperare”


În partea de vest Moldova se învecinează cu România, iar în cea de est – cu Ucraina. Lungimea totală a frontierelor constituie 1906 kilometri. În fiecare zi paza frontierei de stat este asigurată de 600 de grupuri mobile de grăniceri.
Pe 10 iunie grănicerii din Republica Moldova au marcat sărbătoarea lor profesională. Ziua Grănicerului a fost instituită prin decret prezidențial în mai 1995. S-au făcut 25 de ani de la crearea autorității de frontieră a Republicii Moldova și 5 ani de când aceasta s-a transformat în Poliție de Frontieră, cea cu abordări moderne pentru o frontieră sigură. Profesionalismul, perseverența, abnegația și flexibilitatea de care dau dovadă polițiștii de frontieră demonstrează că ei sunt fermi în angajamentele pe care și le-au asumat și pregătiți pentru a răspunde tuturor provocărilor. 
Dl Ion Cojocari, președintele raionului Glodeni, pe 10 iunie curent a participat la festivitatea dedicată sărbătorii profesionale Ziua Poliției de Frontieră, ce s-a desfășurat la sediul Ungheni al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Direcția Regională Vest. Printre mulțimea de oratori a fost și dl Cojocari, care și-a exprimat respectul și recunoștința pentru profesionalismul în serviciu al polițiștilor de frontieră, menționând că colaborarea cu raionul Glodeni este una de succes.
- Tuturor angajaților Poliției de Frontieră le doresc sănătate, prosperitate şi realizarea tuturor aspirațiilor. Dumneavoastră inspirați încredere și siguranță, fiind mereu în serviciul comunității, exercitându-Vă cu responsabilitate atribuțiile în supravegherea și controlul frontierei de stat a Republicii Moldova. Vă dorim pace, bucurii sufletești și să Vă aibă Dumnezeu în pază oriunde V-ați afla! – a rostit președintele.
Pe bună dreptate pot fi considerați asiguratorii unui climat de ordine şi siguranță publică pentru liniștea cetățenilor, sunt imaginea țării noastre și primii cu care interacționează cei, care traversează frontiera de stat. Merită ei toată stima și respectul.
În semn de recunoștință pentru pentru contribuție deosebită, adusă la promovarea și consolidarea relațiilor instituționale, precum și cu prilejul Zilei Poliției de Frontieră Ion Cojocari, președintele raionului Glodeni, a fost decorat cu Medalia ”Pentru cooperare”. Este o apreciere destul de prețioasă.  
Maria FOCȘA

Postări populare de pe acest blog

Многодетная семья где царит любовь, гармония и трудолюбие

Историю многодетной семьи Китайгородских из села Стурзовка можно назвать поистине удивительной. В семье подрастают 5 детей, но однажды супруги решились взять на воспитание ещё троих несовершеннолетних. Нам удалось посетить эту прекрасную семью, окунувшись на несколько минут в радости и заботы многодетных родителей и их подопечных.

La biserică pe serpentină

Drumul nou de la Cobani, construit recent din temelie din milionul de lei, alocat de stat prin intermediul Programului Național ”Drumuri bune pentru Moldova”, ne-a dus frumos pe serpentină până în ograda bisericii din localitate. Și nu e lungă serpentina cu pricina, are numai 417 metri, dar e așa de încovoiată, așa de șerpuitoare, de parcă ai urca în munții Carpați. Eu nu știu cum a arătat drumul în cauză până la deplasarea noastră, dar lumea spune, că ”era un necaz pe capul oamenilor. Râpă, dar nu drum”. Poate de aceea primarul satului, dl Ivan Pluta, le-a propus consilierilor locali să selecteze anume acest drum pentru reparații capitale. Zicând capitale am în vedere construit din temelie, deoarece aici asfalt n-a fost niciodată. - De ce anume pe acesta l-ați ales? – l-am întrebat pe primar. - De ce nu, e drumul ce duce la biserică, dar încolo merge toată lumea din sat. Și apoi edificiul bisericii noastre este un monument istoric. Cea mai veche biserică din lemn din părțile noastre.

Фундурий Ной: основные задачи и пути их решения

Примар является представительной властью населения административно-территориальной единицы и исполнительной властью местного совета. А кто, если не первое лицо населённого пункта, знает лучше все проблемы и недостатки села.  На этот раз наш корреспондент беседует с примаром села Фундурий Ной Василием Коленко.