Treceți la conținutul principal

Agricultură şi medicină la distanță nu se fac

Angajaţii de la SC „Cuhagro- Est” SRL  în primele zile de vară sunt antrenaţi în activităţi agricole de urgenţă pentru a asigura condiţii optime de dezvoltare a plantelor. Culturile sunt îngrijite, tratate contra bolilor şi vătămătorilor şi protejate de alţi factori dăunători. În discuţii cu muncitorii şi specialiştii adeseori persistă afirmarea, că numai medicii, poliţiştii şi agricultorii nu pot sta acasă în situaţie de pandemie, făcându-şi lucrul de la distanţă, bunăoară cum o fac acei, care activează în alte domenii. În aceste zile muncesc cu râvnă la diferite lucrări, fiind prezenţi la lucru chiar și în zilele lor de naştere: Natalia Baghici (muncitor agricol), Corj Gheorghe (inginer şef), Iurie Moldovanu (mecanizator), pe care colegii şi administraţia îi felicită cordial prin intermediul ziarului, dorindu-le sănătate şi bucurii de la viaţă.
Colectivul angajaților gospodăriei doreşte să le aducă omagii şi recunoştinţă lucrătorilor medicali cu prilejul sărbătorii lor profesionale, dorindu-le tot binele din lume, că îl merită pe deplin.
Agricultorii noştri sunt decişi să asigure țara cu pâine şi în condiţii de secetă şi pandemie, dar au o solicitare către politicieni şi reprezentanţii unor instituţii ale statului, precum şi APL de nivelurile I şi II: ”Dacă nu aveţi cu ce sau nu ştiţi cum să ne ajutaţi, nu ne încurcaţi în activitatea noastră complicată, dar foarte necesară țării”.
Gheorghe Lungu, administrator, SC ”Cuhagro-Est” SRL

Postări populare de pe acest blog

Многодетная семья где царит любовь, гармония и трудолюбие

Историю многодетной семьи Китайгородских из села Стурзовка можно назвать поистине удивительной. В семье подрастают 5 детей, но однажды супруги решились взять на воспитание ещё троих несовершеннолетних. Нам удалось посетить эту прекрасную семью, окунувшись на несколько минут в радости и заботы многодетных родителей и их подопечных.

La biserică pe serpentină

Drumul nou de la Cobani, construit recent din temelie din milionul de lei, alocat de stat prin intermediul Programului Național ”Drumuri bune pentru Moldova”, ne-a dus frumos pe serpentină până în ograda bisericii din localitate. Și nu e lungă serpentina cu pricina, are numai 417 metri, dar e așa de încovoiată, așa de șerpuitoare, de parcă ai urca în munții Carpați. Eu nu știu cum a arătat drumul în cauză până la deplasarea noastră, dar lumea spune, că ”era un necaz pe capul oamenilor. Râpă, dar nu drum”. Poate de aceea primarul satului, dl Ivan Pluta, le-a propus consilierilor locali să selecteze anume acest drum pentru reparații capitale. Zicând capitale am în vedere construit din temelie, deoarece aici asfalt n-a fost niciodată. - De ce anume pe acesta l-ați ales? – l-am întrebat pe primar. - De ce nu, e drumul ce duce la biserică, dar încolo merge toată lumea din sat. Și apoi edificiul bisericii noastre este un monument istoric. Cea mai veche biserică din lemn din părțile noastre.

Фундурий Ной: основные задачи и пути их решения

Примар является представительной властью населения административно-территориальной единицы и исполнительной властью местного совета. А кто, если не первое лицо населённого пункта, знает лучше все проблемы и недостатки села.  На этот раз наш корреспондент беседует с примаром села Фундурий Ной Василием Коленко.